U bent hier

musea

Selecteer een van de filters en klik op 'Toepassen' om het resultaat te zien

enkele musea...

Het Letterenhuis in een statig pand in hartje Antwerpen is archief én museum voor het literair erfgoed. De verrassende vaste opstelling (sinds oktober 2004) brengt een hedendaags verhaal over twee eeuwen...

Het Museum voor Schone Kunsten (MSK Gent), een van de oudste van het land (1798), put zijn kracht onder meer uit de verscheidenheid van zijn verzameling schilderijen, beelden, wandtapijten, tekeningen en grafiek. Weinig musea bezitten twee werken van Bosch of het volledige etswerk van Ensor… De rijkdom van de verzameling 19de-eeuwse kunst komt onder meer omdat het stadsbestuur toen systematisch werken aankocht op haar eigen driejaarlijkse salons.

't Krekelhof is een bizar ambachtenmuseum en rariteitenkabinet met een enorme verzameling unieke objecten en volledige kabinetten. Het museum brengt in negentien thema's en aanverwante beroepen een hulde aan de vroegere keuterboer. De handtassenmaker, schoenmaker, diamantslijper, smid, horlogemaker, beenhouwer, tonnenmaker, strodekker, alcoholstoker, gareelmaker…en ook de dokter, dierenarts en fotograaf zijn er.