U bent hier

Play the Game

'Play the Game' stelt een selectie voor van objecten die door Kartell speciaal zijn geproduceerd voor het universum van de kinderen of die op een of andere manier worden gekenmerkt door een specifieke ironie of een jeugdig karakter.

'Play the Game' stelt een selectie voor van objecten die door Kartell speciaal zijn geproduceerd voor het universum van de kinderen of die op een of andere manier worden gekenmerkt door een specifieke ironie of een jeugdig karakter. Het centrale thema is dan ook de speelse aanblik van het design. Het accent wordt vooral gelegd op de aspecten polyvalentie, modulariteit en kleur, die behandeld worden langs twee verschillende trajecten, maar die elkaar overlappen: een voor de volwassenen en een voor de kinderen, die parallelle en complementaire routes vormen.

De manier waarop de objecten worden tentoongesteld langs de twee routes vertaalt de verschillende cognitieve vermogens van de gebruikers, aangezien verschillende middelen worden gebruikt om dezelfde design- en innovatieconcepten te verduidelijken via de geschiedenis van het design, de plastic materialen en de industriële productie.

Zullen onder meer worden tentoongesteld: meerdere huishoudelijke objecten van de jaren 1950 (de eerste plastic producten die hun intrede maken in de Italiaanse huisgezinnen), de eerste stoel ter wereld in polyethyleen ontworpen door Marco Zanuso, de miniatuurversie van de stoel Louis Ghost van Philippe Starck en het transparante schommelpaard van de hand van de Japanse designer Nendo.

14/09/2018 tot 27/01/2019