U bent hier

FeliXart Museum

Felix De Boeck behoort tot de eerste generatie modernistische schilders in België. Zijn werk vormt de basis van de collectie die het FeliXart Museum tentoonstelt, en die in steeds wisselende opstellingen getoond wordt. Daarnaast wordt er in de tijdelijke tentoonstellingen gefocust op historische en hedendaagse avant-gardekunst. Het museum is gebouwd op de grond van schilder-boer Felix De Boeck zelf. Dit maakt het tot een unieke plek. De bezoeker kan vanuit het museum genieten van het uitzicht op de hoeve, de tuin en de boomgaard van Felix De Boeck. Ze zijn als het ware een stille getuige van het leven van de schilder.

 

Van Museum Felix De Boeck tot FeliXart Museum

Nadat de museumcollectie jarenlang werd tentoongesteld in de zolderverdieping van het gemeentehuis van Drogenbos werd de zeer omvangrijke collectie, die Felix De Boeck aan de gemeenschap schonk, vanaf 1995 in de best denkbare omstandigheden bewaard en tentoongesteld in een nieuw museum. Tien jaar later kende het museum een metamorfose. Het evolueerde van een monografisch naar een thematisch museum waar Felix De Boeck het vertrekpunt is geworden voor steeds wisselende tentoonstellingen en projecten zowel rond historische als rond hedendaagse avant-gardekunst. 

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

MuFDB.org

30 Winter Outfit Ideas to Kill It in 2020 - Fashion Inspiration and Discovery
Open: 
Open van donderdag tot zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur. Open op feestdagen (behalve Kerstdag en Nieuwjaar).
Gesloten: 
ma/di/woe - Sinds enkele jaren ondergaat het museumgebouw een aantal belangrijke infrastructuurwerken. Dit jaar werd onder andere de verlichting van het hele gebouw volledig vervangen door duurzame ledverlichting. Tijdens de eindfase van de werken worden grote schilderwerken voorzien, waardoor het museum even zal sluiten van zaterdag 22 juni tot en met zondag 7 juli.
Prijs: 
€ 7,00
Korting: 
€ 5,00 (preferentieel tarief)
studenten en leraren, 65+, grote gezinnen, personen met een handicap, Willemsfonds, Pasar, werkzoekenden
Gratis: 
voor kinderen jonger dan 12 jaar, Vrienden van FeliX, pers, ICOM.
Groepsbezoeken en events zijn mogelijk op alle dagen (vanaf 12 personen of ongeacht het aantal bezoekers mits reservatie vooraf van een gids). Gidsbeurt € 60.
Trein: 
Brussel-Zuid
Tram: 
Tram 82 richting Drogenbos Kasteel, halte 'Grote baan' of tram 4 richting Stalle P tot terminus.
Kuikenstraat
6
Drogenbos
Vlaanderen
+32 (0)2 377 57 22
+32 (0)2 377 29 15

Tentoonstellingen