U bent hier

KADOC

Het KADOC is gehuisvest in het voormalige minderbroedersklooster van Leuven en werd volledig gerenoveerd.

KADOC - Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving, is een interfacultair centrum van de K.U.Leuven. KADOC wil op significante wijze bijdragen aan de ontwikkeling van de culturele biografie, het levensverhaal van Vlaanderen, door zich met zijn werking specifiek te concentreren op de evoluerende wisselwerking tussen religie, cultuur en samenleving sinds de tweede helft van de 18de eeuw. KADOC - Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven - is het centrum dat zich toelegt op de veilige bewaring, het optimale beheer, de dynamische ontsluiting en het wetenschappelijk onderzoek van het historische erfgoed dat het resultaat is van die wisselwerking tussen religie, cultuur en samenleving.

 

Collecties

KADOC bewaart erfgoed met betrekking tot de wisselwerking tussen religie, cultuur en samenleving sinds de tweede helft van de 18de eeuw in zijn Belgische en internationale context, en dit zowel historisch als actueel. KADOC heeft zowel aandacht voor historisch als voor actueel erfgoed.

Het erfgoed wordt toegankelijk gemaakt via diverse databanken. Voor de raadplegingprocedures neemt u best contact met de leeszaal

Vele handen – Zorg en samenleving in heden en verleden (Mobiele expo)

De tentoonstelling bestaat uit een inleidend tekstpaneel, dat kan worden gepresenteerd op schragen, en vijf banners. U kunt ze gratis ontlenen voor een periode van minstens drie weken. 

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Nike
Open: 
van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 u. tot 17.00 u. - Indien er een tentoonstelling loopt, is KADOC ook op zondag geopend van 13.00 tot 17.00 u. De leeszaal is open van maandag tot en met donderdag.
Gesloten: 
weekend, feestdagen
Bus: 
Lijnen 1 / 4 / 5 / 6 - Halte Remy (hoek Vesaliusstraat - Frederik Lintstraat) - 5 minuten stappen.
Vlamingenstraat
39
Leuven
Vlaanderen
+32 (0)16 32 35 00
+32 (0)16 32 35 01