U bent hier

Kasteel d'Ursel

Het kasteel d’Ursel was eeuwenlang het buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. Sinds 1994 is het gebouw eigendom van de provincie Antwerpen en heeft het een culturele bestemming.

Kasteel d'Ursel ontving de Vlaamse Monumentenprijs 2014. 

Maak kennis via het filmpje.  

 

De Notelaer - Trefpunt aan de Schelde: alle dagen geopend van 14 tot 18 uur (vrijdag gesloten). Vanaf november gesloten tot maart.

Een rode Notelaer met een kroon. Destijds stond hier een veermanshuis met stallingen en een schuur. Omstreeks 1780 beslisten de hertog d'ursel en zijn echtgenote om hier een paviljoen te bouwen. Na langdurige restauratiewerken aan het dak en de gevels herrees het paviljoen De Notelaer uit de stellingen. Blikvangers zijn de donkerrode kleur die op de bakstenen werd geschilderd en de ballustrade die de koepel opnieuw bekroond. Cafetaria met terras.

 

Archief Openbaar kunstbezit Vlaanderen

 

Kasteel d’Ursel


Air Jordan 1 GS
Open: 
Bezoek het kasteel tijdens één van de vele activiteiten. Je vindt een overzicht in de kalender (www.kasteeldursel.be). Cafetaria met terras: De Notelaer - Trefpunt aan de Schelde: alle dagen geopend van 14 tot 18 uur (vrijdag gesloten). Vanaf november gesloten tot maart.
Prijs: 
afhankelijk van de activiteit (zie www.kasteeldursel.be)
Wolfgang d’Urselstraat
9
Hingene
Vlaanderen
+32 (0)3 820 60 10