U bent hier

Kunstplatform Zebrastraat - Gent

De Zebrastraat wil mensen cultuur laten beleven en laat daarbij de platgetreden paden links liggen. Lliever een forum aan veelbelovende jonge kunstenaars, ongewone thema's en nieuwe kunststromingen. De eigen projecten van de Zebrastraat concentreren zich vooral op experimentele digitale en interactieve kunst.

Een eerste initiatief in die richting was de tentoonstelling Stippels en Pixels begin 2005. Het daaropvolgende jaar en in 2008 ging De Zebrastraat verder op de ingeslagen weg met “Update”. Twee edities van een biënnale voor interactieve en digitale kunst. Ook in 2010 was er een Update met de tentoonstelling Body Sound, een coproductie met het Centre Pompidou, Parijs en een tentoonstelling van de Prijs Nieuwe Media Stichting Liedts-Meesen.

Elke zomer is er een overzichtstentoonstelling van een gevestigde Oost-Vlaamse kunstenaar. Voor al deze projecten beschikt de Zebrastraat over een tentoonstellingsruimte met een totale oppervlakte van 750m², gespreid over twee verdiepingen. Voor videokunst kan worden uitgeweken naar ruime kelders en voor de allergrootste installaties stelt De Zebrastraat graag de op maat gebouwde tent op het middenplein ter beschikking.

De Expo van de Maand is eveneens een initiatief van het kunstplatform Beleven, al vindt dit in principe in de ontmoetingsruimte plaats. Elke maand stelt een kunstenaar er een selectie van zijn werk tentoon. Hij of zij is daarmee zeker van een ruim en divers publiek, al zal de ontmoetingsruimte nooit dienst doen als commerciële galerie.

In de Zebrastraat is het werk van Nick Ervinck, Panamarenko, Thomas Huyghe, Anneke Eussen en Honoré d’O te bezichten.

Alle activiteiten zijn terug te vinden op Zebrastraat cultuur.

Cultuur in de Zebrastraat zijn tentoonstellingen, kunstwerken van een permanente collectie van de Stichting Liedts-Meesen, de kunstenaar van de maand, optredens, lezingen en debatten van Zebrapoint, exceptionele concerten en events. De Zebrastraat is beschikbaar voor culturele activiteiten georganiseerd door derden of deel uitmakend van een globaal concept.

 

Chaussures Homme J.M. Weston
Open: 
Open tijdens Zebrapoint en kantooruren. Woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur
Prijs: 
gratis toegang
Zebrastraat
32/001
Gent
internationaal
0477 78 90 98

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN