U bent hier

MAS - Museum Aan de Stroom

In mei 2011 opende het MAS, Museum aan de Stroom, de deuren in Antwerpens nieuwste toren die, op het Eilandje, verwijst naar de zestiende-eeuwse stapelhuizen die zo typisch zijn voor de havenstad. 
 

Het MAS is een reusachtig stapelhuis met een spiraaltoren die een mooi panorama biedt op alle hoeken en kanten van de stad. Een verticale stadswandeling in de Wandelboulevard leidt je naar het dakpanorama.

In het MAS zijn de museumzalen of ‘boxen’ zo gestapeld dat er een spiraaltoren ontstaat, met veel metershoge glaspartijen. Wie in het MAS met de roltrappen van het gelijkvloers naar de 9e verdieping gaat, geniet dan ook van een steeds ruimer en wisselend panorama op Antwerpen en zijn haven. Op het dak wacht een 360° panorama. De stad, de haven en de stroom zijn in één oogopslag te zien.

Ieder jaar loopt er in de wandelboulevard een nieuwe tentoonstelling: in de vitrines langs de roltrappen en op de grote lichtwanden op elke verdieping. Het MAS kiest telkens een thema waardoor je met andere ogen naar de stad kijkt. 

 

Het MAS verenigt binnen én buiten zijn muren verschillende collecties.

  • het voormalig Etnografisch Museum
  • het voormalig Nationaal Scheepvaartmuseum 
  • het voormalig Volkskundemuseum
  • een deel van de collectie van het Vleeshuis
  • een collectie museale havenkranen
  • de collectie precolumbiaanse kunst Paul en Dora Janssen-Arts, als bruikleen van de Vlaamse Gemeenschap

 

Wat is er allemaal te zien in het MAS? 

 

Wandelboulevard - Kijkdepot (+2) - Panorama (+10) zijn vrij te bezichtigen vanaf 9.30 tot 22 uur (van april t/m oktober tot 24.00 uur).

Op het plein dat zich voor het MAS uitstrekt, loop je letterlijk op wereldkunst. Op deze Hanzestedenplaats strekt zich het omvangrijkste kunstwerk uit van Antwerpens grootste levende kunstenaar: een mozaïek van Luc Tuymans.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Home

nike roshe run black white hyper punch
Open: 
dinsdag t/m vrijdag
Gesloten: 
maandag (uitz. Paasmaandag en Pinkstermaandag) en op 1 januari, 1 mei, O.L. Heer Hemelvaart, 1 november en 25 december.
Prijs: 
€ 10 (€ 5 indien er geen tijdelijke expo is)
bezoekers ouder dan 25 jaar
Korting: 
€ 8 (€ 3 indien er geen tijdelijke expo is)
65+, groepen vanaf 12 personen, 12 tot -26 jaar
Gratis: 
wandelboulevard, panorama (+10) en het kijkdepot (+2), bezoekers jonger dan 12 jaar, elke laatste woensdag van de maand, begeleiders van mensen met een handicap, schoolgroepen met leraar (leerlingen tot 26 jaar), kaarthouders: Antwerpse A-kaart-houders (inwoners van de stad Antwerpen en districten) genieten gratis toegang tot de vaste expo, A-kaarthouders met kansentarief, Antwerpse stadsgidsen, ICOM, Sotheby’s Preferred, Lerarenkaart, Perskaart, Antwerp City Card, Vrienden van de Antwerpse Stedelijke Musea, Cultuurcheque voor Antwerpse studenten, Museumpas.
Combiticket: 
Het Red Star Line Museum ligt op wandelafstand van het MAS. Ideaal te combineren tijdens een dagje uit. Boek je tickets voor beide musea samen, dan geniet je van een korting.
Uren: 
10 - 17.00 uur (zaterdag t/m zondag: 10 - 18 uur)
Elke laatste donderdagavond van de maand is één van de museumzalen tot 21 uur open. Vanaf 17 uur betaal je voor een bezoek aan die ene zaal slechts 1 euro toegang. Je kan om 19 uur ook aansluiten bij een rondleiding over het thema dat op dat moment open is.
Trein: 
Antwerpen-Centraal - Stap het station uit langs de kant van de Pelikaanstraat. Neem daar bus 17 (UZA) richting Rijnkaai. De bushalte bevindt zich ter hoogte van de uitgang van het station. Stap af aan het Van Schoonbekeplein.
Tram: 
7
Bus: 
17, 30 en 34 Gedetailleerde uitleg op de website van SlimWeg: http://www.slimweg.be/toplocaties/ANT_Museum_Aan_de_Stroom_Antwerpen.htm
Hanzestedenplaats
1
Antwerpen
Vlaanderen
+32 (0)3 338 44 00
+32 (0)3 338 44 44