U bent hier

MIMA - The Millennium Iconoclast Museum of Art

Het MIMA opende zijn deuren op 15 april 2016 aan het kanaal van Brussel, in een gebouw van de oude Belle-Vue-brouwerij. Het Millennium Iconoclast Museum of Art is een museum voor hedendaagse kunst dat uniek is in Europa. Het biedt een kennismaking met de geschiedenis van de 2.0-cultuur.

De 2.0–cultuur is de cultuur van het internettijdperk. Deze beweging doorbreekt de  traditionele codes voor hedendaagse kunst om ruimte te maken voor nieuwe ontdekkingen, nieuwe werelden en een andere verhouding tot het publiek.

Er wordt ruimte geboden aan werken van Europese en Amerikaanse kunstenaars die de opkomst van deze cultuur markeren. Enkele voorbeelden: Barry Mcgee, Parra, Invader, Banksy, Maya Hayuk, Blu, Boris Tellegen ...

Het MIMA bestrijkt een oppervlakte van 1000 m2 met 8 expositiezalen en een polyvalente ruimte. Er komt een permanente collectie, bestaande uit 40 werken, die worden uitgeleend door een vereniging van mecenassen.

 

Het concept

Het MIMA toont vormen van kunst waarbij alle creatieve domeinen door elkaar heen lopen: een mengeling van muziekcultuur (punkrock, electro, hiphop, folk), grafische cultuur (grafische vormgeving, illustratie, design), sportcultuur (skateboarding, surf, extreme sporten), artistieke cultuur (film, beeldende kunst, performance, strips, tatoeage, styling), stadscultuur (graffiti, street art) en geekcultuur.

 

De initiatiefnemers

Alice van den Abeele et Raphaël Cruyt staan sinds 2005 aan het hoofd van galerij A.L.I.C.E. Via die galerij dragen ze een politieke, contextuele visie op kunst uit, die soms wel met urban art in verband wordt gebracht.

Michel en Florence de Launoit zijn twee liefhebbers van hedendaagse kunst in het algemeen en urban art in het bijzonder. Samen met galerij A.L.I.C.E. zijn zij de initiatiefnemers achter dit nieuwe project, dat uniek is in Europa. Ze zijn sinds 1992 professioneel actief met artistieke producties (televisiespots, films, documentaires, theater en muziek) via hun ondernemingen Tourne Sol Production en Akamusic nv.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

MIMA Museum

Nike Air Jordan 1 Retro『アディダス』に分類された記事一覧
Open: 
woensdag tot en met zondag
Gesloten: 
maandag en dinsdag
Prijs: 
€9,50
ticket geldig voor de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen
Korting: 
€7,50
12-18 jaar, studenten, groepen (>10), senioren (60+), werkloos, mindervalide - €5,00: schoolgroepen
Gratis: 
jongeren <12 jaar
Uren: 
10.00 - 18.00 uur
Henegouwsekaai
39-41
Sint-Jans-Molenbeek (Brussel)
Brussel
+32 (0)472.61.03.51

Tentoonstellingen

31/01/2020 tot 03/01/2021
ZOO