U bent hier

Modemuseum Hasselt

Het Modemuseum Hasselt is sinds 1995 gehuisvest in het voormalige klooster van de Grauwzusters, een beschermd gebouw gelegen aan de ‘Groene Boulevard’ (kleine ring) van Hasselt. Het gebouw werd in de jaren 90 van de 20ste eeuw zorgvuldig en met eigentijdse ingrepen gerestaureerd door Luc Vanroye en Vittorio Simoni. Het museum bezit een rijke collectie kledingstukken uit de 18de, 19de en 20ste eeuw. De bezoeker krijgt de vaste collectie te zien in wisselende opstellingen, uitgewerkt rond een thema, aangevuld met bruiklenen. Het tentoonstellingsbeleid van het museum boort allerhande thema’s aan, van haute couture tot ‘populaire’ mode, waarbij het historische aspect wordt doorgetrokken naar de actualiteit. Per jaar houdt het Modemuseum Hasselt twee grote tentoonstellingen. Gedurende één langere periode wordt een historisch modeoverzicht geprogrammeerd met telkens een focus op een bepaalde periode of een bepaald aspect uit de modegeschiedenis. De overige drie tot vier maanden van het jaar loopt een tijdelijke thematentoonstelling. Deze tijdelijke tentoonstelling kan een bepaalde ontwerper of couturier, cross-overs met kunst en design, bepaalde materialen, perioden, technieken of trends als onderwerp hebben. 

Sinds 2002 zijn er uitsluitend nog tijdelijke exposities. Een bezoek aan het Modemuseum Hasselt is dus steeds een bezoek aan een lopende tentoonstelling.

Geschiedenis van het Modemuseum Hasselt.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

 


Air Max
Open: 
Dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur (ook op feestdagen, behalve op maandag).
Gesloten: 
Maandag, 1 januari, 24, 25 en 31 december.
Prijs: 
€8,00
Een rondleiding met gids reserveren kan. De rondleiding duurt anderhalf uur en kost €60 per Nederlandstalige gids (€70 anderstalige gids). Eén gids per 20 personen. Voor info en boekingen, T +32 11 23 95 43 of mail naar toerisme@hasselt.be.
Korting: 
€6,00
Houders Klasse Lerarenkaart, 65 plussers, PASAR, OKV, Dagattracties Limburg, VTB-VAB, Touring, ARC Europe, Herita - €3,00: 12 tot 26 jaar, Fonds Vrijetijdsparticipatie, Steunpunt Vakantieparticipatie
Gratis: 
-12 jaar, UIT-pas Hasselt, ICOM, museumPASSmusées, VMV, Toeristische Attracties, 48-urenkaart, begeleiders van mindervalide bezoekers
Combiticket: 
De Hasseltse 48-urenkaart (€ 19,5) biedt heel wat voordelen voor toeristen. Koop je 48-urenkaart in Modemuseum Hasselt en geniet alvast van gratis toegang (t.w.v. € 8).
Trein: 
Hasselt, Het Modemuseum ligt in het centrum van Hasselt, aan de 'Groene Boulevard', naast het Holiday Inn hotel aan het Molenpoortplein. Vlakbij het Modemuseum zijn er twee grote parkeerplaatsen (Molenpoortplein en Kanaalkom - Slachthuiskaai).
Bus: 
Boulevardpendel om de tien minuten (BP), halte: Thonissenlaan
Gasthuisstraat
11
Hasselt
Vlaanderen
+32 (0)11 23 96 21
+32 (0)11 22 10 66