U bent hier

Musée Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi  (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Een reis doorheen het oeuvre van één van de grootste kunstenaars van de 20ste eeuw. Een indringende kijk op duizenden documenten uit het archief van Hergé. Dit is het wezen van het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve. Meer dan 80 originele platen, 800 foto’s, documenten en voorwerpen zijn samengebracht in één museum dat door de Franse architect Christian de Portzamparc werd gecreëerd in het hart van Waals-Brabant.

Dit verbluffende gebouw heeft iets van een graal die verborgen zou liggen in een woud. Hergé is niet alleen Kuifje. Hij was ook succesvol als illustrator, letterontwerper, publicist, karikaturist en verteller . Ook inzake scenografie slaat het Hergé Museum totaal nieuwe wegen in : het grote publiek kan er immers niet enkel kennismaken met een man en diens oeuvre maar wordt tegelijk meegezogen in de boeiende geschiedenis van de 20ste eeuw.

 

Brochure

De brochure kan ook worden gedownload (PDF).

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 


Adidas Yeezy shoes
Open: 
dinsdag tot vrijdag van10.30 uur tot 17.30 uur (zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur)
Gesloten: 
maandag en op 1 januari en 25 december.
Prijs: 
€ 12,00
(audiogids inbegrepen)
Korting: 
€ 7,00 - € 5,00
€ 7,00: Kroostrijke gezinnen, senioren en studenten met kaart - € 5,00: Studenten in Louvain-la-Neuve, Kinderen van 7 tot 14 jaar
Gratis: 
Permanente tentoonstelling gratis met museumpas
Duur bezoek ongeveer twee uur.
Rue du Labrador
26
Louvain-la-Neuve (Ottignies)
Wallonië
+32 (0) 10 488 421

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN