U bent hier

Museum De Reede

In juni 2016 kondigde de Nederlandse reder Harry Rutten aan dat hij aan de Antwerpse Scheldekaaien, tegenover Het Steen, het Museum De Reede zal inrichten. Hij zocht al een tijd naar een locatie voor zijn collectie van een tweehonderdtal tekeningen, etsen en lithografieën van voornamelijk Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch. Het nieuwe museum aan de Ernest Van Dijckkaai wordt de buur van het Eugeen Van Mieghem Museum, ook een privé-initiatief. 

Museum De Reede concentreert zich op het werk van drie meesters: Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch. Het werk van deze kunstenaars wordt gepresenteerd als dat van kritische waarnemers van de tijd waarin zij leefden, elk binnen zijn eigen artistieke en maatschappelijk context. Het museum stelt hun werk in dialoog met actuele uitingen van maatschappij en cultuur. Tijdelijke tentoonstellingen hebben zowel een monografisch als thematisch karakter.

Het museum, gevestigd aan de Ernest van Dijckkaai 7, in het historische centrum van de stad Antwerpen, bevindt zich in een appartementen complex genaamd ‘De Rede’. Dit gebouw dateert uit 2000, een ontwerp van het Antwerps Architecten Atelier en is gekomen op de plaats waar voorheen de burelen gevestigd waren van rederijen die zich bezig hielden met de binnenvaart op de Rijn en andere grote rivieren.

Museum De Reede is actief op het terrein van de ‘grafische kunst’ of ‘werken op papier’. Daarmee schaart het museum zich bij een nationaal en internationaal beperkte groep instellingen die van grafische kunst hun specialiteit hebben gemaakt.

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Museum De Reede

Foto: © Museum De Reede

 

AIR MAX PLUS
Open: 
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Gesloten: 
woensdag
Prijs: 
€ 10,00
leeftijd 18+
Korting: 
€ 3,00
Leeftijd: 13-18 - Bezoeken van groepen: 10+ personen (Leeftijd: 12-18): Prijs: € 2,- / 10+ personen (Leeftijd: 18+): Prijs: € 5,- / Rondleiding 10 personen min.: € 12,- per persoon incl. entree
Gratis: 
Leeftijd: 13-
Ernest van Dijckkaai
7
Antwerpen
Vlaanderen
+32(0)3 434 03 04

Tentoonstellingen

08/07/2021 tot 04/10/2021
Paula Rego