U bent hier

Museum Emile Van Doren

Het Emile Van Dorenmuseum vertelt het verhaal van het bijzondere schildersoord dat Genk tussen 1840 en 1940 was.

Het museum draagt de naam van één van de schilders die Genk na een eerste bezoek voorgoed in zijn hart droeg. Emile Van Doren (1865-1949), een slagerszoon uit Brussel, kwam als student aan de Académie des Beaux-Arts voor het eerst naar Genk, eind jaren 1880. Van Doren verstigde zich enkele jaren later voorgoed in Genk. Hij bouwde er samen met zijn vrouw Cidonie Raikem Hôtel des Artistes uit. Later verhuisden ze,  samen met hun dochter Stephanie (Fanny)  naar villa Le Coin Perdu, langs de Verloren Kostweg (nu: Henri Decleenestraat). Na de dood van haar vader erfde Fanny Le Coin Perdu. Bij legaat schonk zij in 1956 villa Le Coin Perdu en inboedel aan de stad Genk. In 1976 opende het Emile Van Dorenmuseum zijn deuren. Naast de rijke collectie van Emile Van Doren groeide de museumcollectie de afgelopen jaren verder aan met schenkingen en gerichte aankopen om het verhaal van schildersoord Genk in zijn totaliteit te kunnen vertellen.

Met werken van Emile Van DorenJoseph CoosemansFrançois RoffiaenIsidore VerheydenAlphonse Asselbergs, Edmond De Schampheleer, Ludovic JanssenCharles WellensArmand MaclotJan Habex, Constantin Meunier en vele anderen.

Het museum is slechts gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Nike
Open: 
elke zondag van 14-18 uur of op afspraak (groepen)
Prijs: 
gratis
Trein: 
Op wandelafstand van het station van Genk (ca. 15 minuten).
Bus: 
Halte: Genk Shopping Center (ca. 6 minuten), waar onder andere Lijn 45 komend vanuit Hasselt, vanuit Maaseik of vanuit Maastricht stopt.
Henri Decleenestraat
21
Genk
Vlaanderen
+32(0)89 65 38 10
+32(0)89 65 34 85

Tentoonstellingen