U bent hier

Speelgoedmuseum Mechelen

Het Nova-gebouw, dat eigendom is van de stad werd tijdelijk in erfpacht gegeven aan het Speelgoedmuseum.

Een Oud-Griekse pop in terracotta, de electro uit 1950, de Slag van Waterloo met 8007 miniatuursoldaatjes, een priesterset uit 1920 om pastoortje te spelen, de voorlopers van Lego, een Märklin-treintafel van 18 meter lang en natuurlijk met rijdende treintjes… De collecties van dit museum zijn ongemeen rijk. Je vindt er speelgoed van overal en van alle tijden. En via dat speelgoed leer je andere (of je eigen) culturen kennen. Een speelgoedmuseum zou geen speelgoedmuseum zijn als je er niet kon… spelen. Je drukt op de knop kermisattracties komen tot leven. Of je waagt je aan oude volksspellen. In weinig musea word je als volwassene weer jong…

Streetartist Gijs Vanhee is Mechels Stadskunstenaar. Op het dak van het Speelgoedmuseum prijkt een robotgezichtje, een samenwerking met Sam De Buysscher (Toy Factory) uit Antwerpen. Dat maakt – met wat verbeelding – van het gebouw een enorm personage. Ook de figuren op de voorkant, langs de Nekkerspoelstraat, zijn een resultaat van die samenwerking.

Persbericht: Nieuwe locatie voor het Speelgoedmuseum (15 november 2017)

Speelgoedmuseum zoekt nieuwe thuis

De erfpachtovereenkomst die de stad voor 27 jaar afsloot met het Speelgoedmuseum voor de gebruik van het Nova-gebouw loopt af op 31 december 2020. De stad besliste om het Nova-gebouw te verkopen en te herbestemmen.

De stad Mechelen wil het Speelgoedmuseum onderbrengen op een nieuwe locatie. Zo wil het enerzijds meer bezoekers aantrekken en anderzijds de wijk Nekkerspoel - waar het museum nu gevestigd is - verder ontwikkelen. Een van de potentiële nieuwe locaties is het Mechelse stadhuis. Dat wordt binnenkort gereorganiseerd, waardoor er een vleugel vrijkomt. (De Morgen 15/11/2017)

 

 


Miesten kengät laajasta valikoimasta
Open: 
Dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur
Gesloten: 
Maandag, 1 januari, 24, 25 en 31 december
Prijs: 
€9,80
-14-jarigen moeten steeds vergezeld worden door een meerderjarige
Korting: 
€8,80
Op vertoon van studentenkaart en 65+ - Kinderen (3-12j): 7,30 euro
Combiticket: 
Voor meer informatie, tarieven en reservatie: info@speelgoedmuseum.be / Tel: 015 55 70 75
Trein: 
Mechelen-Nekkerspoel, dan 5 minuten wandelen Het station Mechelen-Nekkerspoel ligt op amper 50m van het museum. Vergeet file- en parkeerstress. Met een B-Dagtrip begint de beleving in de trein en geniet je korting op de toegang én de treinreis!
Bus: 
2, halte Mechelen Cine City
Nekkerspoelstraat
21
Mechelen
Vlaanderen
+32 (0)15 55 70 75
+32 (0)15 55 20 85

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN