U bent hier

Étienne Davodeau - Kronieken van het echte leven

Veel striptekenaars houden ervan een denkbeeldige wereld te scheppen, maar de verhalen van Etienne Davodeau zijn verankerd in de realiteit en hij haalt zijn inspiratie uit zijn directe omgeving.

Veel striptekenaars houden ervan een denkbeeldige wereld te scheppen, maar voor Etienne Davodeau (°1965, Botz-en-Mauges (Maine-et-Loire)) is dat helemaal anders. Zijn verhalen zijn verankerd in de realiteit en hij haalt zijn inspiratie uit zijn directe omgeving.

 De auteur toont 'gewone' mensen in een bekende en hem dierbare omgeving (de Maine-et-Loire, in Frankrijk). Documentaire of fictie, al zijn verhalen zijn sociaal. Ze vertellen over het plaatselijke leven, het werk, discussies en conflicten, solidariteit en vriendschap. Als een echte humanist vertelt de auteur over zijn medemensen. Hij verkent hem onbekende milieus door op onderzoek uit te gaan, te praten en vragen te stellen. In zijn waarheidsgetrouwe stripverhalen komen mensen aan bod die hun plan of project dapper verdedigen of mensen met een bijzondere levensloop.

 De tentoonstelling biedt een retrospectieve van de dertig albums die momenteel de bouwstenen van zijn oeuvre zijn, geïllustreerd door een reeks originele documenten die recht van de tekentafel van de auteur komen.

Nike
14/06/2016 tot 15/01/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden