U bent hier

Alice Creischer − The Greatest Happiness Principle Party

In The Greatest Happiness Principle Party ensceneert Alice Creischer een fictief feest georganiseerd door de Oostenrijkse Kredietbank in 1931. Het feest werd gegeven op het moment dat de bank op de rand van het bankroet stond

De Duitse kunstenares Alice Creischer (°1960) heeft als een van de sleutelfiguren in de Duitse politiek geëngageerde kunst van de jaren negentig bijgedragen aan een aantal collectieve projecten, publicaties en tentoonstellingen, het vaakst in samenwerking met haar partner, kunstenaar Andreas Siekmann (°1961). Gedurende de laatste twintig jaar houdt Creischer zich bezig met institutionele kritiek en de kritische analyse van de economie en de politiek van de geglobaliseerde wereld.
 
In The Greatest Happiness Principle Party ensceneert Alice Creischer een fictief feest georganiseerd door de Oostenrijkse Kredietbank in 1931. Het feest werd gegeven op het moment dat de bank op de rand van het bankroet stond, een gebeurtenis die de tweede grote wereldwijde economische recessie zou teweegbrengen.

 

Archief OKV:


Air Jordan 1 Retro High OG "Obsidian" Sail/Obsidian-University Blue For Sale
23/01/2020 tot 23/08/2020