U bent hier

Alix - Veni, Vidi, Vici

“Veni, Vidi, Vici” grijpt terug naar de charme van de klare lijn van de beginperiode en ligt ook op verhaalvlak in het verlengstuk van de serie. Alex is en blijft immers de vriend en raadgever van Julius Caesar.

Giorgio Albertini en David B., Uitgeverij Casterman

Er zijn twee goede redenen om het 37ste album van Alex tentoon te stellen in de Gallery van het Stripmuseum. Primo: met het album wordt de 70ste verjaardag gevierd van een mythische reeks in de geschiedenis van de Frans-Belgische strip - de maker ervan was Fransman, maar studeerde en leefde in België waar zijn oeuvre meteen na de oorlog en zijn hele leven lang werd uitgegeven. Secundo: de verrassende keuze van de auteurs. Scenarist van dienst is David B., de geniale schepper van introspectieve grafische romans die tegelijk expressionistisch en gestileerd zijn. Het tekenwerk is van Giorgio Albertini, middeleeuws historicus en wetenschappelijk illustrator en trouwens ook scenarist van de reeks “Chronosquad” bij Delcourt.

“Veni, Vidi, Vici” grijpt terug naar de charme van de klare lijn van de beginperiode en ligt ook op verhaalvlak in het verlengstuk van de serie. Alex is en blijft immers de vriend en raadgever van Julius Caesar.

Sneakers
04/09/2018 tot 14/10/2018
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden