U bent hier

Beyond Bruegel

In deze expo zie je geen echte schilderijen, wel ultrascherpe projecties en geanimeerde details uit Bruegels werk.

VERLENGD TOT EN MET 28 JULI 2020!

Vier Kamers

Het bezoek begint op de tweede verdieping van het Dynastiepaleis. In deze twee kamers kan je de tijd nemen om kennis te maken met het werk van Bruegel. Er worden geen woorden gebruikt, alleen voor zichzelf sprekende beelden vol emotie. Daarna neem je een afdaling naar een unieke kunstervaring.

In de eerste kamer ontdek je de stijlkenmerken van Pieter Bruegel de Oude in buitengewoon detail. Ze worden op grote schaal in hoge kwaliteit geprojecteerd. De details worden geselecteerd per thema uit het weelderige oeuvre van de Vlaamse meester.

Bruegel's werk is verspreid over de hele wereld. Toch kunt u nog steeds originele werken bewonderen in België, sommige zelfs op loopafstand van het Dynastiepaleis. In de tweede kamer krijg je een overzicht.

Als je de trap afdaalt, kom je in een geanimeerde versie van 'De val der opstandige engelen'. Bovenaan zal je denken dat je naar de hemel bent gegaan, omringd door engelen die om je heen wervelen, terwijl de afdaling onderaan de trap je naar de onderwereld brengt.

De laatste stop van de belevenis is een 360-graden projectie die je in de wereld van Bruegel stort. Je zult in de schilderijen en gravures van Bruegel lopen! Je staat als het ware naast het leger van Dulle Griet of je vaart op een schip aan de voet van de toren van Babel. Terwijl de werken tot leven komen, vertelt Bruegel het verhaal van zijn leven en werk, evenals over zijn gedachten en angsten.

 

Pieter Bruegel de Oude wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de Nederlandse en Vlaamse Renaissance-schilderkunst (ca.1525 - 1569). Bruegel was gefascineerd door de natuur, de mensheid en humor. Hij staat dan ook bekend om zijn gedetailleerde landschappen, komische perspectieven en kleurrijke representaties van het boerenleven. BEYOND BRUEGEL neemt je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van de kunstenaar en biedt je zo nieuwe en onverwachte inzichten.

In deze expo zie je geen echte schilderijen, wel ultrascherpe projecties en geanimeerde details uit Bruegels werk.

Beyond Bruegel & Plein Publiek BXL Kunstberg 5, 1000 Brussel

Tickets en info via https://beyondbruegel.be/

Vanwege de beperkingen van het historisch gebouw is Beyond Bruegel niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Archief Tentoonstellingen:

Archief OKV:

秋コーデ メンズ【2020/2021年最新】 , メンズファッションメディア
02/04/2019 tot 28/07/2020
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden