U bent hier

De nieuwe Vlaamse strip

Judith Vanistendael, Brecht Evens, Nix, Pieter De Poortere en Simon Spruyt. Deze van talent uitpuilende Belgische Nederlandstalige auteurs verdienen zonder twijfel de aandacht die deze tentoonstelling van het Stripmuseum aan hen zal besteden.

Geboren in een regio getekend door het aanzienlijke succes van de familiestrip laat deze generatie stripauteurs zich eerder inspireren door de dikwijls verre horizonten dan door de lokale productie. De artistieke diversiteit weerhoudt hen er echter niet van om een gemeenschappelijke ambitie na te streven: de wereld van het stripverhaal veroveren door waargebeurde verhalen te vertellen! Als namen onthouden we onder andere Judith Vanistendael, Brecht Evens, Nix, Pieter De Poortere en Simon Spruyt.

Vertaald in meerdere talen worden deze Vlaamse auteurs in Belgiƫ en in het buitenland vooral geroemd om hun artistieke kwaliteiten en hun taalvaardigheid. Dit mooie succesverhaal werd vooral mogelijk gemaakt door de oprichting van een adviescommissie Strips binnen het Vlaams Fonds voor de Letteren in 2002. Door beurzen toe te kennen en concrete steun te verlenen bij de vertaling en de internationale promotie heeft deze adviescommissie een belangrijke bijlage geleverd tot het ontstaan van een nieuwe en bijzonder talentrijke en creatieve generatie stripauteurs. Deze van talent uitpuilende Belgische Nederlandstalige auteurs verdienen zonder twijfel de aandacht die deze tentoonstelling van het Stripmuseum aan hen zal besteden.

nike shox classic ii si orange
19/09/2017 tot 03/06/2018
Geen archief items gevonden