U bent hier

Dirk Vander Eecken - Disconditions

Dirk Vander Eecken is opgeleid tot graficus. In zijn grafisch werk verwerkte hij bestaande iconen, beelden en kaarten die hij als achtergrond gebruikte. Toen de lijnpatronen almaar abstractere kunstwerken opleverden, kwam de omslag naar de schilderkunst.

Dirk Vander Eecken  (°1954) is opgeleid tot graficus. In zijn grafisch werk verwerkte hij bestaande iconen, beelden en kaarten die hij als achtergrond gebruikte. Toen hij de lijnpatronen die hij in landschappen zag, begon om te zetten naar rasters en patronen die telkens nieuwe, almaar abstractere kunstwerken opleverden, kwam de omslag naar de schilderkunst. 

Sinds enkele jaren werkt Vander Eecken nauw samen met de groep elektronenmicroscopie en nanotechnologie van de Universiteit Antwerpen. De structuren die de wetenschappers aan het licht brengen met hun elektronenmicroscoop dienen hem om zijn gelaagde schilderijen samen te stellen. Daar komt geen penseel of borstel aan te pas, maar rasters en dunne lagen gespoten verf. Hij creëert nieuwe beelden die voortkomen uit de gestructureerde chaos die de wetenschap onderzoekt.

Locatie: De Garage 

Toegang: gratis

 

M2k Tekno
16/12/2017 tot 04/03/2018
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden