U bent hier

Frederik Buyckx - Horse Head

Fotograaf Frederik Buyckx documenteert de bestaande connectie tussen mens en natuur in de geïsoleerde levensstijl van semi-nomadische herders in Kirgizië.

In Horse Head documenteert Frederik Buyckx (°1984, Antwerpen) de bestaande connectie tussen mens en natuur in de geïsoleerde levensstijl van semi-nomadische herders in Kirgizië. Hij onderzoekt hoe mens en dier samenleven, in welke maten ze van elkaar afhankelijk zijn en hoe ze omgaan met de meedogenloze kracht van de natuur. 

Isolement is een cruciale factor in zijn werk. De uitgestrekte leegte in majestueuze berglandschappen voorbij de laatste nederzetting, landschappen waarin de bewoners lijken te verdwalen of zelfs vervagen. De overweldigende schoonheid van deze locaties staat vaak in schril contrast met de kwetsbaarheid waaraan men hier blootgesteld wordt door barre omstandigheden en het onvoorspelbare karakter van moeder natuur.

Frederik Buyckx werd in 2013 bekroond met de World Press Photo Award en in 2017 uitgeroepen tot Photographer of the Year bij de prestigieuze Sony World Photography Awards.

Locatie: Tentoonstellingszalen - Donderdag tot zondag (13:00-18:00 uur)

Zapatillas de baloncesto Nik
12/10/2019 tot 05/01/2020