U bent hier

Hans Laagland

Hans Laagland wordt beschouwd als een hedendaagse Oude Meester, die schildertechnisch kan concurreren met Rubens en Van Dyck. Zijn ongeëvenaarde schildertechniek maakt hem tot de Witte Raaf van de 21ste eeuw in België, in Europa, in de wereld.

De mens kan de natuur in huis halen door een boeket bloemen op de tafel te zetten. Door de bloemen kunstig te schikken kan hij de natuur verheerlijken. De natuur kan dit vanuit zichzelf niet. Hetzelfde doet Hans Laagland:(°1965, Koersel) iets uit de context halen om het vervolgens vormelijk te verheerlijken. De boodschap van de schilder is pracht, en zij mag gerust inhoudsloos zijn. 

Hans Laagland zet zich af tegen de heersende trend van het progressieve kunstlandschap door terug te keren naar de klassieke norm, gebaseerd op de natuur. De nadruk ligt op het vakmanschap van het schilderen zelf en de verf en de penselen die eraan te pas komen. Hans Laagland wordt daarom beschouwd als een hedendaagse Oude Meester, die schildertechnisch kan concurreren met Rubens en Van Dyck. Zijn ongeëvenaarde schildertechniek maakt hem tot de Witte Raaf van de 21ste eeuw in België, in Europa, in de wereld. 

Dit toptalent van eigen bodem, met een atelier net buiten de stadsgrenzen in Scherpenheuvel-Zichem, stelt van zaterdag 22 februari tot en met zondag 13 september 2020 een selectie van zijn meesterwerken tentoon in stadsmuseum De Hofstadt.

Website Hans Haagland.


02/06/2020 tot 13/09/2020
Geen archief items gevonden