U bent hier

Herman Asselberghs – For Now

Oud en nieuw videowerk, verstilde opnames uit Brussel, Port Bou, Tel Aviv, Jeruzalem, Ramallah en New York, voorzien van een off-screen vertelstem, maken de uitgestelde tijd tastbaar.

In 1993, op de vooravond van de begrafenis van Koning Boudewijn, verhuisde Herman Asselberghs van Mechelen naar Brussel. Enkele grondwetherzieningen later leeft en werkt hij nog steeds in de hoofdstad waar hij het schrijven over bewegende beelden heeft ingeruild voor het maken ervan. In de voorbije 15 jaar bouwde hij aan een bescheiden maar precies en internationaal vertoond audiovisueel oeuvre waarin hij grenszones bevraagt tussen woord en beeld, media en wereld, poëzie en politiek.

Op uitnodiging van Cultuurcentrum Mechelen en Contour stelt hij oud en nieuw videowerk tentoon onder de noemer For Now. Het is meteen de titel van zijn jongste project: een audiovisueel essay dat zich laat inspireren door een citaat van de Duitse schrijver Walter Benjamin: ‘In tijden van grote beroering komt de tijd tot stilstand’. Een verrassend netwerk van verstilde opnames uit Brussel, Port Bou, Tel Aviv, Jeruzalem, Ramallah en New York, voorzien van een off-screen vertelstem, maken de uitgestelde tijd tastbaar.

Best Halloween Candy , Healthiest Halloween Treats
03/12/2016 tot 12/02/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden