U bent hier

Het stripverhaal... twintig jaar later

De wereld van het beeldverhaal wordt al 20 jaar verrijkt met nieuwe albums, nieuwe culturen en nieuwe manieren van lezen. Het is dan ook een heel gediversifieerde wereld.
Naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag wil het BSC de stripcreativiteit van de laatste twee decennia in de bloemetjes zetten. Aan de hand van 21 opmerkelijke albums of reeksen – één voor elk jaar – vertelt de tentoonstelling de rijke geschiedenis van het beeldverhaal en schetst er een juist beeld van.
Het resultaat is een bruisende cocktail van drie tekenaressen, Amerikaanse, Engelse, Chinese, Franse, Iraanse, Japanse, Zwitserse of Belgische auteurs, door hun scenarioschrijver gedragen werken of persoonlijke werken die ook andere artistieke disciplines inspireren. Het gaat om meer dan een reeks gekozen werken en auteurs; al deze meesterwerken samen geven een buitengewoon overzicht van het moderne beeldverhaal, dat alle genres bestrijkt, van de klassieke avonturenstrip tot de filosofische strip, van comic books tot manga’s, van autobiografische verhalen tot grote reportages, van het universum van herontdekte helden tot kronieken van de hedendaagse geschiedenis. NIKE AIR HUARACHE
28/09/2009 tot 27/03/2010
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden