U bent hier

Imagine, An Island

Stief Desmets escapisme speelt de hoofdrol. De kunstenaar kiest deze keer voor exotische oorden, ver weg van zijn vertrouwde Leiestreek.

In Imagine, An Island speelt Stief Desmets (°1973, Bachte-Maria-Leerne) escapisme de hoofdrol. De kunstenaar kiest deze keer voor exotische oorden, ver weg van zijn vertrouwde Leiestreek.

Desmet maakt nieuw werk waarbij hij als uitgangspunt vertrekt van Bas Jan Ader zijn In search of the Miraculous uit 1975 waarbij de kunstenaar het leven liet tijdens deze als performance verbeelde trans-atlantische solo zeiltocht.  In de veronderstelling dat Ader de reis wél overleefde gebruikt Desmet deze actie als alibi om als ontdekkingsreiziger in zijn atelier de wereld rond te reizen en zijn bronmateriaal in exotica, hippiecommunes, etc.. te gaan zoeken. Naast schilderijen, collages, sculpturen en een installatie zal er ook een nieuwe video te zien zijn die hij samen met auteur Christophe Vekeman maakte.

 

Tegelijk loopt in het Museum van Deinze en De Leiestreek  de tentoonstelling "Once Upon a Golden River" waarin Stief Desmet zijn eigen positie bevraagt tegenover de Latemse school en de Leieschilders die het landschap op pastorale wijze vereeuwigden

 

Locatie: De Garage, Mechelen, Onder den Toren 12A.

 

Archief OKV: Stief Desmet

Boots
20/06/2015 tot 12/09/2015
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden