U bent hier

Jean-Pol - Plezier in beweging

Al tientallen jaren gebruikt zowat elke Belgische dorpsbakkerij Kramikske, een getekend personage om openingsuren of vakantiedata aan te geven.

Al tientallen jaren gebruikt zowat elke Belgische dorpsbakkerij een getekend personage om openingsuren of vakantiedata aan te geven. Deze olijke bakkersknecht met zijn kleine gestalte draagt de naam Kramikske. Het is een stripfiguur bedacht door Jean-Pol. Hoewel zijn naam niet rechtstreeks wordt gekoppeld aan deze populaire stripheld, kreeg Jean-Pol door Kramikske voor het eerst erkenning voor zijn talent... Zijn ronde en lichte tekenstijl, uitzonderlijk helder en voortdurend in beweging, deed de bescheiden tekenaar uit de schaduw treden. De auteur is gezegend met een natuurlijk talent dat hij vervolgens tijdens zijn opleiding verder ontwikkelt. Tijdens zijn goedgevulde loopbaan zal hij meer dan tachtig albums en ontelbare andere werken tekenen, zoals reclame, illustraties en humoristische postkaarten! Als sinds z'n prille jeugdjaren koesterde de toekomstige tekenaar van de reeksen Kramikske, Annie en Peter, Samson en Gert een grote bewondering voor Marc Sleen, de auteur van Nero - één van de allerbelangrijkste Vlaamse strips - en van Franquin en Tillieux van het weekblad Robbedoes, de meest illustere vertegenwoordigers van de school van Marcinelle. Met de herneming van de reeks "Sammy", voor het eerst gepubliceerd in Robbedoes door Berck en Cauvin, blijkt meer dan ooit de echte link tussen de verschillende stromingen in de Belgische humoristische gezinsstrips.

 

Professioneel en betrouwbaar in zijn werk, maar ook bezorgd, precies en grappig: het voornaamste talent van Jean-Pol is een zeldzame efficiëntie in de communicatie van zijn eigen plezier, het plezier van het kind dat hij eigenlijk altijd is gebleven.

Air Jordan 1 Dark Mocha 555088-105 2020 Release Date
15/12/2015 tot 29/05/2016
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden