U bent hier

Noces de Papier

Drieëntwintig jonge auteurs van het striptijdschrift 64_page krijgen hun eerste tentoonstelling in het stripmuseum.

Drieëntwintig jonge auteurs van het striptijdschrift 64_page krijgen hun eerste tentoonstelling in het stripmuseum.

 

Ook al heeft het stripverhaal de afgelopen decennia steeds meer officiële erkenning gekregen, jonge auteurs hebben het niet altijd gemakkelijk om een carrière uit te bouwen. Daarom juigt het Belgisch Stripmuseum de geboorte van het nieuwe striptijdschrift ‘64_page’ toe. ‘64_page’, dat zich tot nobel doel heeft gesteld stripcreatie te stimuleren, heeft op een jaar tijd en in vier nummers een pak getalenteerde jonge auteurs een platform geboden. Voor de meeste van hen gaat het hier niet alleen om hun eerste echte publicatie, maar ook om hun allereerste tentoonstelling.

Willem De Graeve, Belgisch Stripmuseum

 

Nu de tijdschriften die enkel aan het stripverhaal gewijd zijn vrijwel allemaal verdwenen zijn is ook een cruciale schakel tussen scholen en de beroepswereld verdwenen. Precies daaruit is het idee van het tijdschrift 64_page gegroeid. Het tijdschrift biedt een springplank aan alle jonge auteurs die vaak talentrijk zijn, maar daarnaast aan zichzelf zijn overgeleverd. De helft van het aantal pagina's is aan hen gewijd. Daarin mogen ze een compleet verhaal voorstellen, zonder beperkingen op het gebied van techniek, onderwerp of esthetische keuzes. Daarnaast stelt elk nummer een auteur ‘in het zonnetje’, een gevestigde waarde en een topper van de 9e kunst.
Om het plaatje compleet te maken: enkele (niet noodzakelijk vaste) rubrieken volgen andere aspecten van dit medium. Wat kan je nog meer wensen?
Een tentoonstelling? Originele platen? 


Je vindt dit alles hier, ter gelegenheid van de eerste verjaardag in het magische kader van het Stripmuseum! 

Air Jordan
31/08/2015 tot 10/10/2015
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden