U bent hier

Olivier Grenson

Het museum viert zijn 25ste verjaardag en zet een Brusselse stripauteur in de kijker

Om het jaar dat het Belgisch Stripcentrum zijn 25ste verjaardag viert goed in te zetten, hetzelfde jaar trouwens dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een kwart eeuw bestaat, heeft het Belgisch Stripcentrum ervoor gekozen een stripauteur in de kijker te zetten, waarvan het werk in Brussel ontstaan is in hetzelfde jaar.
In 1989 verscheen het eerste album van Olivier Grenson en sindsdien is zijn werk steeds verder geëvolueerd.
Na Carland Cross ( scenario Michel Oleffe) en tegelijkertijd met de reeks Niklos Koda (scenario Jean Dufaux), die populaire reeksen zijn, maakt Grenson steeds vaker volwassen werk in luxe uitgaves : Voor het ongeluk geboren (scenario Denis Lapière) in de collectie Vrije Vlucht bij Dupuis en nog niet zo lang geleden La douceur de l'enfer in de collectie Getekend bij Le Lombard. Dit is het eerste werk waarvan hij ook het scenario schreef en dat we dus als zijn eerste volledig eigen werk kunnen beschouwen.
Als een echte vertegenwoordiger van de volkscultuur geeft Olivier Grenson ook les striptekenen aan het E.R.G. dat samen met de Hogeschool Sint Lukas één van de befaamde Brusselse Hogescholen is die een kunstrichting striptekenen aanbieden.
Naast het werk van Olivier Grenson zal de tentoonstelling aan de hand van originele platen 25 jaar aanwezigheid van het stripverhaal in Brussel en in het BSC in de kijker plaatsen.

Nike
21/10/2013 tot 18/01/2014
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden