U bent hier

Operatie Noordzee 1944-45

De expositie vertelt het verhaal van de Bevrijding van de Scheldemonding. Ook het onderwatererfgoed voor de Kust komt aan bod.

De expositie vertelt het verhaal van de Bevrijding van de Scheldemonding. Ook het onderwatererfgoed voor de Kust komt aan bod. Bezoekers herbeleven deze historische gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog aan de hand van foto’s, kaarten, videomateriaal en originele objecten.  Blikvanger op de expo is het 15-ton wegende afweergeschut van de HMS Roberts, die op 6 juni deelnam aan de landing in Normandië en naderhand ook aan de operaties voor Walcheren. 

'Operatie Noordzee 1944-'45' kadert in het nationaal programma rond '75 Jaar Bevrijding' dat door het War Heritage Institute gecoördineerd wordt. De tentoonstelling werd gerealiseerd door het War Heritage Institute in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Zee, Westtoer en Seafront, met steun van de Vlaamse overheid en de Nationale Loterij.

SEAFRONT, gehuisvest in de gebouwen van de oude vismijn van Zeebrugge, is nauw verbonden met het leven op en rond de Noordzee. Verdiep je in de wondere wereld van zee en zeevaart, vis en visserij. Proef de rijke visserijgeschiedenis, beleef het kusttoerisme van vroeger en nu. Volg de vis van in de zee tot op je bord of sla je slag op onze visveiling. Boeiend voor jong en oud!

JordanAir Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes
08/06/2019 tot 03/01/2021
Geen archief items gevonden