U bent hier

Stephan Vanfleteren - Present + Corona walks

In het najaar van 2019 brengt het FOMU de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren

PRESENT

Het FOMU in Antwerpen pakt uit met Present, de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Hij werkte van 1993 tot 2009 als freelance fotograaf voor De Morgen, maar bleef altijd veel tijd investeren in eigen projecten.

Bij het grote publiek is Vanfleteren vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden zijn grote reportages in binnen- en buitenland een brede waaier op aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie.

De expo palmt het volledige museum in. Ze toont zowel de iconische als ongekende foto’s en geeft een beeld van de evolutie in Vanfleterens oeuvre.

 

 

CORONA WALKS (vanaf 27 juni)

Van bij de start van de lockdown in België voert Stephan Vanfleteren een nieuw ritueel in: Corona Walks. Bij valavond trekt hij naar de zee, de duinen, het bos of de polders. Geen haast, het gewone leven staat toch stil. De tocht eindigt altijd in het duister. 

Een selectie uit deze nieuwe reeks die Stephan Vanfleteren maakte tijdens zijn wandelingen is vanaf 27 juni te zien in het FOMU. Deze foto's zijn het antwoord van de fotograaf op de pandemie die tijdens de overzichtstentoonstelling PRESENT uitbrak en zijn nu in een extra ruimte te zien.

 

Website Stephan Vanfleteren

jordan Release Dates
25/10/2019 tot 13/09/2020